"Найвидатніший історик України"

2016-10-06

/Files/images/IMG_20161006_152146.jpg

До 150-ї річниці від дня народження М.С. Грушевського у відділі по роботі з дітьми центральної районної бібліотеки ім.. В. Симиренка була проведена історична подорож «Найвидатніший історик України». На захід запрошені учні 8-го класу економічног ліцею з класним керівником Гудзь Людмилою Володимирівною. Оформлено книжкову виставку «Жив і творив заради України».

З вступним словом виступила бібліотекар Могильна О.Ф., яка надала слово Бурлаці Олені Вікторівні – заслуженому учителю України, лауреату премії ім. Гулака-Артемовського, учителю історії, яка у цікавій формі, з точки зору фахівця розповіла про те, яким Михайло Грушевський бачив себе сам, та яким маємо сприймати його ми, теперішні нащадки.

/Files/images/IMG_20161006_144442.jpg

Діти мандрували місцями, які зв’язані з життєвим і творчим шляхом Грушевського. Це і Чигиринщина, Холм (Польща), Тифліт (Грузія), Львів, Київ. Розповіді доповнювалися відеоматеріалами. Учні склали словесний портрет М.С. Грушевського, більше дізналися про цю людину, великого вченого і патріота, який стояв на стороні національної гідності, сприяв становленню української держави.

Кiлькiсть переглядiв: 216

Коментарi