Козаччина в пам'яті століть

2014-10-14

14 жовтня в нашій країні відмічають одне з найбільших народно-релігійних свят – Покрову Пресвятої Богородиці. Указом Президента України цей день оголошено ще й національним святом – Днем українського козацтва.

Цього ж дня до учнів Городищенського професійно-технічного училища №14 завітали працівники центральної районної бібліотеки ім. В. Симиренка Тетяна Зубко та Тетяна Заболотня. Вони ознайомили юнаків та дівчат із новинками науково-популярної, краєзнавчої та художньої літератури про історію козацтва.

Із цікавістю слухали присутні розповідь про козацьких гетьманів, козаків-характерників та козаків-смертників, про бойові мистецтва запорожців.

На зустрічі також було презентовано книгу нашого земляка Володимира Чоса «Городищина козацька», де зібрані цікаві, унікальні відомості про українське козацтво на території сучасного Городищенського району.

На закінчення зустрічі учні взяли участь у інтелектуальній вікторині «Цікавинки козацького життя» та показали хороші знання з історії козацтва.

Слава про волелюбних, українських предків, несхитної волі славних козаків, живе і донині. Приклади їх героїчного служіння рідному народу надихають і тих патріотів, які в цей час боронять незалежність та цілісність України на східних рубежах нашої держави.

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi